Miina Lukkari

  • valokuvaus
  • graafinen suunnittelu
  • video
Omakuva Valokuvaaja Miina Lukkari hattu päässä

”Enjoy the journey and try to get better every day. And don’t lose the passion and the love for what you do.”

Nadia Comaneci

Minä olen valokuvaaja
Miina Lukkari

Olen graafinen suunnittelija ja valokuvaaja Kajaanista – kokopäiväinen kuvittelun mestari ja sivutoiminen taivaanrannanmaalari.

Mainostoimistotöitä olen paiskinut maanantaista perjantaihin jo yli 20 vuoden ajan. Kaupallisen valokuvauksen aloitin kesällä 2018, mutta valokuvauskokemusta minulla on jo liki 30 vuotta.

Innostun, kun saan kuvata monipuolisesti eri aiheita – luoda uutta ja ideoida. Kuvaan siksi asiakastöiden lisäksi omia kuvausprojektejani, joissa vain mielikuvitus on rajana. Elän ja hengitän kuvien kautta.

Olen aina kuvannut ihmisiä ja eläimiä. Maisema ilman ihmistä ei ole koskaan ollut minun juttuni. Haluan kertoa tarinoita kuvillani – ilahduttaa, hätkähdyttää, herättää ajatuksia, koskettaa….Parasta on, jos saan yhdessä kuvattavan kanssa ideoida kuvaukseen uudenlaisen näkökulman. Tehdä asioita rohkeasti eri tavalla kuin muut kuvaajat. Haastaa itseäni ja ehkä kuvattavaanikin?

Kuvissani saa näkyä elämä. Räkä valua tai paidanhelma repsottaa. Pieni epätäydellisyys tekee kuvista paljon mielenkiintoisempia. Kuvauksissani ei myöskään kiirehditä – ellei kuvattavalla itsellään ole hoppu. Silloin ollaan tehokkaita. Ohjaan ja opastan kuvauksen läpi, jotta pahimmatkin jännittäjät voivat rentoutua ja nauttia kuvauksestaan.

Olen ikuinen ”sarjaopiskelija” – haluan oppia ja kehittää itseäni koko ajan ammatissani, tykkään käydä ammatillisia kursseja, opiskella verkossa ja treenata uusia asioita itsenäisesti. Olen utelias ja uskallan heittäytyä uusiin haasteisiin.

Valmistuin valokuvaajaksi huhtikuussa 2020. Tällä hetkellä opiskelen työni ohessa audiovisuaalista viestintää: videotuotantoa ja valaisua kevääseen 2023.

Tämä sivusto käyttää keksejä.

Sisältö on suojattu. Hiiren kakkospainike ei toimi täällä.