Miina Lukkari

  • graafinen suunnittelu
  • valokuvaus
  • video
  • graafinen suunnittelu
  • valokuvaus
Omakuva Valokuvaaja Miina Lukkari hattu päässä

”Enjoy the journey and try to get better every day. And don’t lose the passion and the love for what you do.”

Nadia Comaneci

Minä olen

Valokuvaaja
Miina Lukkari


Olen valokuvaaja Kajaanista – kuvittelun supernainen ja omasta mielestäänkin melekonen taivaanrannanmaalari. Osaamisprofiiliini kuuluu valokuvauksen lisäksi myös graafista suunnittelua sekä muita markkinointiviestinnän palveluja, esimerkiksi tekstisuunnittelua.

Urapolkuni on vienyt minut pienen kainuulaisen paikallislehden mainosvalmistuksesta lehden toimitukseen ja matkailumarkkinoinnin kautta mainostoimistomaailmaan ja media-alalle. Olen saanut tehdä rakastamaani työtä markkinoinnin, mainonnan ja viestinnän parissa jo reilut parikymmentä vuotta. Koukutun kuitenkin yhä edelleen ihmisten tavoittamisesta ja inspiroimisesta, tunteisiin ja mielikuviin vaikuttamisesta sekä informaation välittämisestä. Kaupallisen valokuvauksen kevytyrittäjänä aloitin kesällä 2018, mutta valokuvauskokemusta minulla on jo kohta 30 vuotta. Valokuvaajaksi valmistuin keväällä 2020.

Innostun, kun saan kuvata monipuolisesti eri aiheita – luoda uutta ja ideoida. Kuvaan siksi asiakastöiden lisäksi paljon omia kuvausprojektejani, joissa vain mielikuvitus on rajana. Elän ja hengitän kuvieni kautta.

Olen aina kuvannut ihmisiä ja eläimiä. Haluan kertoa tarinoita kuvillani – ilahduttaa, hätkähdyttää, herättää ajatuksia, nostaa muistoja pintaan, koskettaa… Parasta on, jos saan yhdessä kuvattavan kanssa ideoida kuvaukseen uudenlaisen näkökulman. Tehdä asioita rohkeasti eri tavalla kuin muut kuvaajat. Haluaisitko sinä toteuttaa jonkin kuvaunelmasi? Haasta minut!

Kuvissani saa tarvittaessa näkyä elämä. Räkä valua tai paidanhelma repsottaa. Pieni epätäydellisyys voi tehdä kuvista paljon mielenkiintoisempia. Kuvauksissani ei myöskään kiirehditä – ellei kuvattavalla itsellään ole hoppu. Silloin ollaan tehokkaita. Ohjaan ja opastan kuvauksen läpi, jotta pahimmatkin jännittäjät voivat rentoutua ja nauttia kuvauksestaan.

Opiskelin 2022-2023 audiovisuaalista viestintää: videotuotantoa ja valaisua Riverialla. Uusi media-alan ammattitutkinto on enää ammattinäyttöä vaille valmis. Jatkossa pystyn tarjoamaan myös pienimuotoisia videotuotantoja esim. hääkuvauksen yhteyteen.

Sisältö on suojattu. Hiiren kakkospainike ei toimi täällä.